منتديات مار جرجس
+ † +بسم الأب والأبن والروح القدس الله واحد امين + † +
+ † +أخونا / أختنا العزيز + † +
نحن سعداء جدا لاختيارك بأن تكون واحداً من أسرتنا و نتمنى لك
الاستمتاع بالإقامة والأشتراك معنا
تفيد وتستفيد ونأمل منك التواصل بإستمراراهلاً بيك مرة تانية معانا
منتديات مار جرجس
+ † +بسم الأب والأبن والروح القدس الله واحد امين + † +
+ † +أخونا / أختنا العزيز + † +
نحن سعداء جدا لاختيارك بأن تكون واحداً من أسرتنا و نتمنى لك
الاستمتاع بالإقامة والأشتراك معنا
تفيد وتستفيد ونأمل منك التواصل بإستمراراهلاً بيك مرة تانية معانا
منتديات مار جرجس
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

عزيزى الزائر المنتدى جميع اقسامة مفتوحة للجميع ولو عجبك المنتدى ياريت تسجل معانا والتسجيل مش هياخد من وقتك الا دقيقتين فقط دوس على تسجيل و اكتب البايانات الايميل والاسم وكلمة السر ولو ما عرفتش تفعل حسابك المنتدى هيفعلة خلال 24 ساعة


 

 بيتزا صيامي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ميلاد العجايبى
خادم الرب
خادم الرب
ميلاد العجايبى


ذكر

عدد المساهمات : 103
تاريخ التسجيل : 10/03/2014
العمر : 40
الموقع : الاسكندرية
العمل/الترفيه : النت

بيتزا صيامي Empty
مُساهمةموضوع: بيتزا صيامي   بيتزا صيامي I_icon_minitimeالأربعاء مارس 12, 2014 1:44 am

مخبوزات




مقادير عجينة البيتزا

أكواب دقيق.

ملعقة خميرة بيرة

ملعقة صغيرة ملح.

كوب ماء دافئ

معالق كبيرة زيت ذرة.



طريقة عمل عجينة البيتزا

هنخلط كوب ونصف الدقيق مع الخميرة والملح وبعد كده نضيف المية والزيت، ونضربهم كلهم بمضرب البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق.

هنضيف باقي الدقيق إلى الخليط السابق ونقلبه باستخدام ملعقة خشبية.

هننقل العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وهنبدأ في عجنها بإيدينا لغاية ما نلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة.

هننقل العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وندهنها بالزيت ونغطيها بقطعة قماش ونسيبها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها يزيد...



قادير الحشو

عجينة بيتزا

حبة فلفل أخضر مقطعة

حبة طماطم مقطعة

بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات

كوب عيش الغراب مقطع شرائح

فص ثوم مفروم

ملعقة صغيرة زعتر

ملعقة صغيرة فلفل أسود

عرقان من الكرفس مقطعان قطع صغيرة

زيتون أسود مقطع دوائر.



لطريقة

هنقطع عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة ونحطها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وهنبدأ في فردها علشان تغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده نحطها في الصينية بس ناخد بالنا إننا قبل ما نحطها ندهن الصينية بالزيت.

هنضيف صلصلة البيتزا فوق العجينة ونرش الثوم المفروم ونضيف الفلفل الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ونرش الفلفل الأسود ونقطع البيتزا على شكل مثلثات.

- هنسخن الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده ندخل الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما نلاقي وشها احمرّ نخرجها..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://girgis.ahlamontada.net
 
بيتزا صيامي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات مار جرجس  :: † المنتدى الاجتماعى † :: † قسم مطبـخ المنتدى †-
انتقل الى: